Bra resultat kräver en bra inomhusmiljö

Press releases   •   Dec 11, 2013 04:34 CET

TV4:s granskning Skolsnusk visar på stora brister i hela landet när det gäller arbetsmiljön i skolan. Det drabbar såväl barn som den vuxna personalen, men i första hand påverkas barn med någon form av överkänslighet vilket kan leda till sämre prestationer. Nu måste regeringen stödja kommunerna så att de får stärkta möjligheter att rusta upp i skolorna – det är dags att införa en klassrumspeng.

Världsastmadagen den 6 maj

Press releases   •   May 05, 2014 05:13 CEST

Tisdagen den 6 maj infaller Världsastmadagen. I Sverige uppmärksammar Astma- och Allergiförbundet dagen tillsammans med de lokala Astma- och Allergiföreningarna runt om i landet. Astma hos barn har ökat med 50 procent under de senaste åren, från 6 till 9 procent. Det är den vanligaste kroniska sjukdomen bland barn i Sverige.

En bra skolmiljö är en tillgång – inte en kostnad

Press releases   •   May 18, 2014 05:44 CEST

Astma- och Allergiförbundets föreningskonferens, med 120 representanter samlade, kräver att regeringen och utbildningsminister Jan Björklund tar initiativ till att införa en klassrumspeng. Det ska göra det möjligt för kommunerna att komma igång med renoveringsarbetet för att förbättra den fysiska arbetsmiljön i skolan.

Sex av tio riksdagskandidater vill ha statligt stöd för bättre skolmiljö

Press releases   •   Jun 23, 2014 07:54 CEST

Sex av tio riksdagskandidater vill införa ett statligt stöd till kommunerna för att förbättra skolans fysiska arbetsmiljö. Det visar en enkät som Astma- och Allergiförbundet gjort bland riksdagskandidater från samtliga partier.

Regeringen satsar en miljard på skolmiljön

Press releases   •   Oct 20, 2014 13:26 CEST

Astma- och Allergiförbundet har under många år jobbat för en bättre inomhusmiljö i skolan, en klassrumspeng. Inför valen i år var frågan om den fysiska miljön i skolan förbundets huvudfråga. Idag meddelar regeringen att man satsar 1 miljard kronor för att förbättra inomhusmiljön i skolan.

Allergi i siffror

Press releases   •   Jan 23, 2015 05:33 CET

Hur många pollenallergiker finns det i Sverige? Hur många barn med astma? I nya Allergifakta som ges ut av Astma- och Allergiförbundets forskningsfond får du svar på dessa och många andra frågor om allergi.

Den ohälsosamma skolan - dags att införa en klassrumspeng

News   •   Oct 30, 2013 10:17 CET

Mögel, fukt och dålig luft - hur hälsosam är egentligen den svenska skolan? Sveriges Radios Kaliber och Skolministeriet har tittat på hur det står till med inomhusmiljön på svenska skolor. Marie-Louise Luther, ombudsman på Astma- och Allergiförbundet talar om vad som går att göra. För det finns sätt att upptäcka och förebygga problemen - åtgärder som skolorna själva kan vidta innan det är försent.