Fästingbett triggar allergi mot kött

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2013 06:50 CEST

2009 diagnostiserades tre personer med köttallergi vid allergisektionen på Södersjukhuset i Stockholm. I dag, fyra år senare, är siffran uppe i nästan 50. Forskaren och överläkaren Maria Starkhammar är försiktig med att dra slutsatser kring ökningen, men säger att nu när allt fler blir fästingbitna ökar sannolikt antalet köttallergiska.

Det berättar Astma- och Allergiförbundets tidning Allergia idag.

Läs hela artikeln här.

Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.