Följ Astma- och Allergiförbundet

Pressinbjudan. Köttallergi, bakterier och fett på Allergistämman 2012

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2012 08:00 CEST

Hur fungerar de nya diagnosmetoderna för födoämnesallergi? Kan bakterier och fetter minska risken för allergi? Och finns det verkligen köttallergi?

Allergifrågorna är komplexa och berör allt ifrån inomhus- och utomhusmiljö till mat och medicin. På Allergistämman 2012 har vi därför samlat Sveriges ledande experter som ger dig både bredd och djup i ämnet. Här presenteras nya rön om födoämnesallergi, behandlingsmetoder, akut omhändertagande av barn med anafylaxi och mycket, mycket mer. Missa inte heller vår populära paneldebatt med titeln Allt du skulle vilja veta om allergi, men aldrig vågat fråga om…

Till dig som skriver om mat och livsmedelshantering vill vi gärna rekommendera seminariet Diagnos av födoämnesallergi som innehåller flera spännande nyheter på området. Det äger rum på onsdagen den 21 november kl. 11.15- 12.15.

Kika gärna på det detaljerade programmet på www.allergistamma.org

Och hör av dig till Catharina Bergsten, pressansvarig, om du behöver hjälp att ta kontakt med enskilda föreläsare för intervjuer.

Stämman invigs av socialminister Göran Hägglund. Den omfattar ett sextiotal föreläsningar och lockar cirka 600 deltagare från hela Sverige. Välkommen!

Tid: Den 21 och 22 november 2012

Plats: Svenska Mässan i Göteborg

Ackreditering för journalister: Du behöver inte ackreditera dig för att besöka Allergistämman 2012. Visa bara upp din presslegitimation i entrén så får du ett särskilt entrékort. Kortet berättigar till inträde till alla seminarier, dock ingår inte lunch. Om du saknar presslegitimation, ta kontakt med Catharina Bergsten (se nedan), så sätter vi upp dig på listan.

Pressrum: Det finns ett pressrum med trådlöst internet i omedelbar anslutning till stämmans lokaler. Här kan du göra intervjuer eller ringa ostörda samtal. Obs: rummet är olåst och obevakat under stämman.

Webbdokumentation: En del av seminarierna kommer att filmas och läggas ut på www.allergistamma.org några dagar efter stämman.

Frågor? Kontakta Catharina Bergsten, pressansvarig, 070 – 608 41 97 eller catharina@bergstenmedia.se

Allergistämman riktar sig till läkare, sjuksköterskor, miljöinspektörer, personal i förskolor, skolor och skolkök, biomedicinska analytiker, journalister, studenter och andra som i sitt yrke kommer i kontakt med astma, allergi och annan överkänslighet.

 

Arrangörer: Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Vårdalstiftelsen, Västra Götalandsregionen/Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt Astma- och Allergiförbundets forskningsfond.

Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.