Följ Astma- och Allergiförbundet

Pressmeddelanden Visa alla 6 träffar

Öka säkerheten för landets matallergiker

Öka säkerheten för landets matallergiker

Pressmeddelanden   •   Jan 04, 2019 10:17 CET

Den 1 januari skärptes straffen för brott mot livsmedelslagen. Astma- och Allergiförbundet förväntar sig att man använder sig av dessa straff och att skärpningen tas på allvar. Därför kommer vi under 2019 att bevaka den nya lagen för att främja märkning och information om allergener i mat som säljs, samt att höja livskvaliteten för personer med matallergier.

Vad äter vi egentligen på restaurangerna?

Vad äter vi egentligen på restaurangerna?

Pressmeddelanden   •   Aug 29, 2013 06:15 CEST

Fusk med information om innehållet i förpackad färdigmat upprör alla. Det återspeglades mycket tydligt senast i samband med att bedräglig ursprungsmärkning av kött avslöjades. När det gäller förpackad mat är regelverket gammalt och relativt tydligt .Men när det gäller krogmaten finns det idag inga som helst rättigheter att få reda på vad maten innehåller.

När det som inte får hända ändå händer

När det som inte får hända ändå händer

Pressmeddelanden   •   Aug 02, 2013 17:02 CEST

Igår fick vi veta att Elin Wahlgren, 16, från Valbo utanför Gävle, dog i torsdags i förra veckan i sviterna efter en kraftig allergisk reaktion. Elins mamma Ann-Sofie Wahlgren berättar om händelsen i Gefle Dagblad och uppmanar andra nötallergiker att vara ännu mer försiktiga.

Berätta vad det är i maten – all mat!

Pressmeddelanden   •   Maj 24, 2013 09:00 CEST

Idag skriver Ingalill Bjöörn, ordförande i Astma- och Allergiförbundet, tillsammans med tolv företrädare för olika organisationer en debattartikel i Fri Köpenskap. Artikeln handlar om att all mats innehåll måste deklareras fullständigt oavsett om den lagats på plats i butik, i storkök, på restaurang, är ett enskilt livsmedel eller är en färdigförpackad rätt.