Följ Astma- och Allergiförbundet

Pressmeddelanden 4 träffar

Astma- och Allergiförbundet välkomnar rekommendationen att ge barn allergiframkallande livsmedel

Astma- och Allergiförbundet välkomnar rekommendationen att ge barn allergiframkallande livsmedel

Pressmeddelanden   •   Jun 10, 2019 11:41 CEST

Nya råd från Livsmedelsverket för introduktion av allergena livsmedel till barn.

​Det behövs mer kunskap och forskning kring matallergi

​Det behövs mer kunskap och forskning kring matallergi

Pressmeddelanden   •   Maj 09, 2019 06:29 CEST

- Vår förhoppning är att kunna identifiera de behov som barnfamiljer med matallergi har, av allergiforskning och information, och göra en riktad utlysning för vidare forskning av de kunskapsluckor som framkommer från inkomna svar, säger Robert Hejdenberg, ordförande Stiftelsen Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond

Forskningsfonden har beviljat 18 forskningsanslag

Forskningsfonden har beviljat 18 forskningsanslag

Pressmeddelanden   •   Jan 07, 2019 13:02 CET

För att främja forskning om allergiska sjukdomar delar Stiftelsen Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond årligen ut forskningsanslag inom området. Under 2018 har 18 anslag beviljats för att stödja patientnära forskning som kan höja livskvaliteten för alla som är drabbade av allergiska sjukdomar.

Öka säkerheten för landets matallergiker

Öka säkerheten för landets matallergiker

Pressmeddelanden   •   Jan 04, 2019 10:17 CET

Den 1 januari skärptes straffen för brott mot livsmedelslagen. Astma- och Allergiförbundet förväntar sig att man använder sig av dessa straff och att skärpningen tas på allvar. Därför kommer vi under 2019 att bevaka den nya lagen för att främja märkning och information om allergener i mat som säljs, samt att höja livskvaliteten för personer med matallergier.

Nyheter 1 träff

​Ny kunskap om matallergier direkt på webben

​Ny kunskap om matallergier direkt på webben

Nyheter   •   Maj 02, 2019 09:33 CEST

På nutritionsfakta.se hittar du artiklar skrivna av forskare som belyser matallergier ur ett brett perspektiv. Bland annat livskvalitet, näringsstatus och kostnader som är förenade med matallergier, liksom mer medicinska synvinklar, som diagnostik och korsreaktioner.