Snabbt initiativ för att rädda pollenprognoserna nödvändigt

Blogginlägg -

Snabbt initiativ för att rädda pollenprognoserna nödvändigt

Nu händer precis det vi varnat för. Först kom beslutet i Västerbotten om att dra in finansieringen av pollenfällen i Umeå. Idag nås vi av mediauppgifter om att landstinget i Västernorrland planerar att sluta finansiera fällan i Sundsvall. Den dominoeffekt vi befarat har därmed inletts.

I det reportage TVs Rapport sände söndagen 16 januari rapporterades att ansvarige minister Maria Larsson hoppades kunna lägga ett samlat förslag angående pollenmätningarna/prognoserna senare i år. Den utveckling som nu dragits igång understryker behovet av ett snabbt initiativ.

Ulf Brändström