Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Restauranger ska informera om alla ingredienser i den mat som serveras

Livsmedelsverkets Generaldirektör Inger Andersson levererade en mycket glädjande nyhet vid Astma- och Allergiförbundets seminarium i Almedalen.

Till glädje för alla människor med matallergier kommer Sverige tolka EU:s nya förordning om livsmedelsinformation till konsumenter så att restauranger ska förpliktigas att informera om alla ingredienser i den mat som serveras. En sådan tolkning har Astma- och Allergiförbundet argumenterat för sedan förordningen antogs. Livsmedelsverkets besked innebär att det kommer att riktas samma krav på restauranger som på dem som tillhandahåller förpackad mat. En sådan enhetlighet kommer att bidra till en ökad trygghet för människor med matallergier.

Vid seminariet deltog Ulf Brändström och Marianne Jarl från Astma- och Allergiförbundet, Inger Anderson från livsmedelsverket och Stefan Lundin från branschorganisationen Visita. Samtliga deltagare underströk betydelsen av att det riktas förstärkta utbildningsinsatser mot restaurangbranschen i samband med att förordningen träder i kraft. Marianne kunde peka på att förbundet gärna deltar bl.a. med det utbildningsmaterial Hurra en allergisk gäst som det tagit fram tillsammans med branschen.

Läs mer om utbildningarna Hurra en allergisk gäst: http://www.astmaoallergiforbundet.se/page.aspx?pageid=384

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm