Gå direkt till innehåll
Statligt stöd för upprustning av skollokaler hotas

Nyhet -

Statligt stöd för upprustning av skollokaler hotas

Regeringens förslag till en ändringsbudget kan göra att det statliga stödet för upprustning av skollokaler, skolmiljarden, uteblir. Därför har Astma- och Allergiförbundet tagit initiativ till ett upprop för att bevara det statliga stödet för upprustning av skollokaler.

- Jag är väldigt oroad, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande i Astma- och Allergiförbundet. Detta är den enda statliga satsningen som planerats sedan 90-talet för att förbättra elevernas arbetsmiljö.

Regeringen föreslår en ändringsbudget med anledning av det ekonomiska läget. Vi har fått information om att det statliga stödet för upprustning av skollokaler kan vara hotat.En god arbetsmiljö i skolan är en viktig förutsättning för att alla elever ska kunna prestera och må bra. Om det statliga stödet uteblir, kan det innebära att de kommuner som behöver stödet mest inte får tillgång till det och att nödvändiga renoveringar inte blir verklighet.

Alla skolelever har behov av en god arbetsmiljö med god ventilation och utan fuktskador. Undersökningar visar dock att många skolor har just bristande underhåll. Bara fyra av tio skolbyggnader hade godkänd ventilationskontroll och fyra av tio hade fuktskador som hotar att påverka inomhusmiljön negativt. Forskning visar att bristfällig ventilation och dålig luftkvalitet påverkar skolresultaten och hälsan negativt. Elever med astma har extra stort behov av god luftkvalitet.

Läs mer om uppropet på Astma- och Allergiförbundets Facebooksida .

Läs mer om Statsbidrag för att rusta upp skollokaler på Boverkets webbsida

För mer information kontakta gärna:
Maritha Sedvallson, förbundsordförande, tel 070 – 661 54 75. Maritha.Sedvallson@astmaoallergiforbundet.se

Marie-Louise Luther, ombudsman, tel 070 – 020 94 98.
Marie-Louise.Luther@astmaoallergiforbundet.se

Eva-Maria Dufva, pressansvarig, tel 070 -588 72 88.
eva-maria.dufva@astmaoallergiforbundet.se

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Relaterade nyheter

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm