Gå direkt till innehåll
Maritha Sedvallson är ordförande Astma- och Allergiförbundet och ny ledamot i regeringens funktionshindersdelegation.
Maritha Sedvallson är ordförande Astma- och Allergiförbundet och ny ledamot i regeringens funktionshindersdelegation.

Pressmeddelande -

Astma- och Allergiförbundet i dialog med regeringen

Astma- och Allergiförbundets ordförande Maritha Sedvallson har valts till ledamot i regeringens funktionshinderdelegation. Människor som möter olika svårigheter och hinder till följd av funktionsnedsättning behöver en nära dialog med våra beslutsfattare. Astma- och Allergiförbundet välkomnar därför möjligheten att få delta i denna dialog.

– Jag ser fram emot att tillsammans med övriga deltagare i regeringens funktionshinderdelegation få bidra till att kunskap om och behov vid funktionsnedsättning bättre tas tillvara. Jag hoppas kunna bidra till ökad förståelse på nationell nivå för att även astma- och allergisjukdomar ger hinder och svårigheter som ofta leder till funktionsnedsättning, säger Maritha Sedvallson, ordförande inom Astma- och Allergiförbundet.

Funktionshindersdelegationen är regeringens nationella samordningsorgan för ömsesidig dialog och informationsutbyte mellan regeringen och funktionshindersrörelsen. Ordförande i delegationen är socialminister Lena Hallengren. Astma- och Allergiförbundet representerar här Funktionsrätt Sveriges samtliga medlemsförbund. Delegationen träffas fyra gånger per år.


För mer information vänligen kontakta:

Maritha Sedvallson: 070-661 54 75

Kristina Ljungros: 070-254 27 75

Ämnen

Taggar


Astma- och Allergiförbundet  är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm