Följ Astma- och Allergiförbundet

Astma- och Allergiförbundet lanserar ny hemsida

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2016 09:00 CET

Ny hemsida Astma- och Allergiförbundet

Astma- och Allergiförbundet har nu lanserat sin nya hemsida. Behovet av information kring allergisjukdomar har aldrig varit större än idag. Det är en av anledningarna till att förbundet nu satsar på en ny hemsida, i samarbete med kommunikationsbyrån Nkel.

– Syftet är att kunna erbjuda en hemsida som man kan lita på och där användaren lätt kan hitta det den söker. Vi vill nå ut till allmänheten med information om allergier men också med information om vårt opinionsbildande arbete, säger Christine Hanberg, marknads- och kommunikationsansvarig på Astma- och Allergiförbundet.

2015 års sökningar på Google har till stor del legat till grund för innehållet på hemsidan. Sökningar på matallergi, pälsdjursallergi och allergivänliga produkter gjorde att många hittade till den dåvarande hemsidan.

– Vi såg då ett behov för att effektivt kunna beskriva allergisjukdomar för allmänheten på ett informativt och lättförståeligt sätt, säger Christine Hanberg.

Astma- och Allergiförbundet har dessutom byggt en databas som gjorts tillgänglig via hemsidan som innehåller information om flera hundra produkter som är rekommenderade av förbundet.

Enkelt att bli medlem
Under arbetets gång har fokus legat på att den nya hemsidan ska bli lättnavigerad, snabb och responsiv. Sidan ska förmedla att Astma- och Allergiförbundet är en organisation som arbetar för friskare liv. Sidan innehåller även nya formulär som ska göra det lättare och smidigare att registrera sig som medlem och stödja organisationen.

– Vi på Astma- och Allergiförbundet hoppas självklart att fler ska upptäcka det jobb vi gör och att det ska leda till fler medlemmar och gåvor till förbundets forskningsfond, säger Christine Hanberg.

För mer information, kontakta gärna:

Christine Hanberg, marknads- och kommunikationsansvarig Astma- och Allergiförbundet, 08 - 506 28 218.
Eva-Maria Dufva, pressansvarig Astma- och Allergiförbundet, 070 - 588 72 88.

Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha en osynlig funktionsnedsättning som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.