Följ Astma- och Allergiförbundet

Astma- och Allergiförbundet nominerade till Stora Inneklimatpriset

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2013 10:52 CET

Astma- och Allergiförbundet nominerade till Stora Inneklimatpriset

Astma- och Allergiförbundet är nominerade till Stora Inneklimatpriset år 2012 för sitt arbete med Allergironden. Priset delas ut av slussen.biz och tilldelas ett företag eller en organisation inom inneklimat, energi och vvs, som till kommersiell användning utvecklat en betydelsefull produkt eller tjänst. Vinnaren kommer att tillkännages 12 mars.

- Det är fantastiskt roligt att vi blivit nominerade till detta pris. Ett av vårt förbunds största målsättningar är att sprida kunskap och öka förståelsen för hur det är att leva med astma, allergi eller annan överkänslighet. Med denna nominering kommer vi ytterligare en bit på vägen, säger Ingalill Bjöörn, förbundsordförande Astma- och Allergiförbundet.

Allergironden är ett digitalt arbetsverktyg Astma- och Allergiförbundet tagit fram i syfte att hjälpa skolor och förskolor att hitta och åtgärda allergirisker i sin arbetsmiljö. Ronden består av en checklista med frågor att besvara, och brister noteras i en handlingsplan.

Mer information finns på http://allergironden.se/

Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Bifogade filer

PDF-dokument