Gå direkt till innehåll
Astma- och Allergiförbundet önskar Gott Nytt År!

Pressmeddelande -

Astma- och Allergiförbundet önskar Gott Nytt År!

Det har varit ett spännande år. Astma- och Allergiförbundet har fått en ny ordförande, förbundet har inlett ett Barnallergiår och nått genomslag med valfrågan klassrumspeng, som ska hjälpa kommunerna att rusta upp inomhusmiljön i skolan.

I maj 2013 blev Maritha Sedvallson från Edsbyn vald till ny ordförande för Astma- och Allergiförbundet av en enig kongress.

-  Det har varit ett roligt och lärorikt första halvår. Särskilt glad är jag över att vi fått så mycket uppmärksamhet med vår valfråga om ett statligt investeringsstöd, en klassrumspeng. Jag har stora förväntningar på den kommande valrörelsen. Vi ska göra vad vi kan för att frågan om elevernas arbetsmiljö i skolan ska synas i valdebatten, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande i Astma- och Allergiförbundet.

Under 2013 inledde förbundet även ett Barnallergiår som fortsätter under hela 2014. Syftet med Barnallergiåret är att öka kunskapen och förståelsen för astma och allergisjukdomar hos våra barn och ungdomar.

Vi har lanserat en ny digital Allergirond, och även en ny webbsida, Allergiiskolan. Där kan personal i förskola och skola hämta kunskap och råd om hur man skapar eller anpassar miljön och verksamheten så det blir bra för barn med allergi, säger Maritha Sedvallson.

-  Jag vill  passa på att tacka alla som följt oss på olika sätt under året och önska ett riktigt Gott Nytt År, säger Maritha Sedvallson.

För mer information:
Maritha Sedvallson, förbundsordförande, 070-661 54 75
Eva-Maria Dufva, pressansvarig, 070-588 72 88.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm