Gå direkt till innehåll
Anna-Karin Klomp blir samordnare för vård och forskning på Astma- och Allergiförbundet.
Anna-Karin Klomp blir samordnare för vård och forskning på Astma- och Allergiförbundet.

Pressmeddelande -

Astma- och Allergiförbundet värvar fd regionråd

Anna-Karin Klomp blir ansvarig för Astma- och Allergiförbundets vårdpolitiska arbete. Hon har varit regionråd med ansvar för hälso- och sjukvården i Region Uppsala, är utbildad apotekare – och har över 15 års erfarenhet av vårdpolitiskt arbete.

Nu närmast kommer Anna-Karin Klomp från kommunikationsbyrån Bridgemaker PR.

– Den erfarenhet som Astma- och Allergiförbundets medlemmar står för är en enorm resurs för vården och jag ser fram emot att också få bidra till en bättre astma- och allergivård. Nästan var tredje svensk har allergi, så det är verkligen en viktig fråga att arbeta med, säger Anna-Karin Klomp.

– Jag är mycket glad över rekryteringen av Anna-Karin. I henne får vi en vass opinionsbildare med bred kunskap som apotekare i kombination med lång politisk erfarenhet. Astma- och Allergiförbundet kommer under 2020 att stärka sitt vårdpolitiska arbete i en tid när vårdfrågan är högst upp på den politiska dagordningen. Anna-Karin är rätt person för att leda det arbetet säger Kristina Ljungros, generalsekreterare vid Astma- och Allergiförbundet.

Astma- och Allergiförbundet för tre miljoner astmatikers och allergikers talan genom att påverka beslutsfattare och arbeta för att öka tillgängligheten i skola, vård och arbetsliv.

För mer information vänligen kontakta:

Anna-Karin Klomp: 070-611 60 82

Kristina Ljungros, generalsekreterare Astma- och Allergiförbundet: 070-254 27 75 

Ämnen

Taggar


Astma- och Allergiförbundet  är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm