Följ Astma- och Allergiförbundet

God Jul önskar Astma- och Allergiförbundet - med Allergifakta 2016

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2015 13:18 CET

Jag vill passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år. Vi ser fram mot ett spännande 2016, bland annat ska förbundets 60-årsjubileum firas, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande i Astma- och Allergiförbundet.

Astma- och Allergiförbundet bildades 1956 och firar 60-årsjubileum 2016. Det förtjänar att uppmärksammas och det gör Allergifakta 2016 genom att på olika sätt blicka tillbaka på åren som gått.

Tre forskare berättar om sina respektive projekt, tittar både bakåt och framåt i tiden. Hur var det när de började forska och vad tror de har hänt inom allergiforskningen om 60 år?

Svalan är Astma- och Allergiförbundets och Forskningsfondens symbol. Den står bland annat för frisk miljö. Många förknippar den nog mest med allergimärkning på varor. Läs om hur det hela startade, vad märkningen egentligen står för och hur granskningen av produkterna går till.

Den som vill veta hur många som har olika allergier hittar svaret i avsnittet Allergi i siffror.

Allergifakta kan laddas ner eller beställas här. 

För mer information:
Leif Henriksson, 1:vice ordförande, 070 - 265 55 25, leif.henriksson@astmaoallergiforbundet.se
Eva-Maria Dufva, pressansvarig, 070 - 588 72 88, eva-maria.dufva@astmaoallergiforbundet.se   


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.