Gå direkt till innehåll
Hur kommer Barnallergiåret att uppmärksammas av landstinget i Gävleborg?

Pressmeddelande -

Hur kommer Barnallergiåret att uppmärksammas av landstinget i Gävleborg?

Nu i veckan har vi i Astma- och Allergiföreningen i Gävleborgs län skrivit till landstingsfullmäktige i Gävleborg. Vi undrar hur landstinget kommer att uppmärksamma det pågående Barnallergiåret.

Barnallergiåret har kommit till på initiativ av Astma- och Allergiförbundet. Allergi är barnens folksjukdom. Ungefär en tredjedel av alla skolbarn har någon form av allergi eller överkänslighet. Tiotusentals barn har svåra problem som påverkar hela familjens liv – barn, syskon och föräldrar. Därför har Astma- och Allergiförbundet tagit initiativ till ett Barnallergiår.

-  Miljöhälsorapporten 2013 visar att astma bland barn i skolåldern ökat med 50 procent mellan 2003 och 2011, från 6 till 9 procent. Därför har vi tagit initiativ till ett Barnallergiår, ett helt år då vi sätter barn med astma, allergi eller annan överkänslighet i fokus, säger Kerstin Eriksson, vice ordförande i Astma- och Allergiföreningen i Gävleborg.

I flera landsting kommer man att uppmärksamma Barnallergiåret genom att till exempel ordna föreläsningar för både profession och allmänhet, ordna samrådsgrupper med vården eller starta astma eller eksemskolor.

- Vi hoppas att landstinget i Gävleborg vill hjälpa oss att öka kunskapen om barns astma och allergi inom vårt landsting, säger Kerstin Eriksson.

För mer information, kontakta gärna:
Anette Torvidsson, ordförande Astma- och Allergiföreningen i Gävleborg, tel 073 - 80 33 026,
eller 0271-12298. anette.torvidsson@telia.com

Eva-Maria Dufva, pressekreterare, Astma- och Allergiförbundet, tel 070 - 588 72 88.
eva-maria.dufva@astmaoallergiforbundet.se 

Ämnen


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Relaterat material

Relaterade nyheter

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm