Följ Astma- och Allergiförbundet

Maritha Sedvallson ny ordförande i Astma- och Allergiförbundet

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2013 16:23 CEST

Astma- och Allergiförbundets kongress har idag valt Maritha Sedvallson till ny ordförande för perioden 2013-2016. Maritha har varit engagerad inom Astma- och Allergiförbundet sedan 1996, då hon var med och startade Ovanåkers Astma- och Allergiförening. De senaste sex åren har Maritha varit ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. Maritha Sedvallson arbetar som speciallärare i en F-6 skola.

-  Vi är glada att Maritha Sedvallson blir ny ordförande i vår styrelse, säger Leif Henriksson, 1:e vice ordförande. Med sin långa erfarenhet och stora kunskap inom allt som handlar om astma och allergi och vilka behov våra medlemmar har i sin vardag, är jag övertygad om att Maritha kommer att göra ett fantastiskt arbete för våra medlemmar, säger Leif Henriksson.

-  Jag är glad och hedrad att bli vald, säger Maritha Sedvallson. Det jag ser som särskilt angeläget är att alla med allergi ska få tillgång till den bästa vård och behandling som finns att tillgå, oavsett var man bor i landet. För att det ska bli verklighet behöver vi en nationell strategi för allergifrågorna. Jag vill också att kunskapen i samhället i stort ska öka när det gäller de allergiska sjukdomarna, inte minst i skola och i förskola, säger Maritha Sedvallson.

Ingalill Bjöörn, ordförande i Astma- och Allergiförbundet sedan 1996, har tidigare meddelat att hon inte ställer upp till omval.

För mer information, vänligen kontakta:
Maritha Sedvallson, ordförande Astma- och Allergiförbundet, 070-354 78 66
Eva-Maria Dufva, pressekreterare Astma- och Allergiförbundet, 070 - 588 72 88

Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.