Gå direkt till innehåll
Astma- och Allergiregion Stockholm Gotland genomför en demonstration för att rädda allergivården!
Astma- och Allergiregion Stockholm Gotland genomför en demonstration för att rädda allergivården!

Pressmeddelande -

Något måste göras - det är kris inom allergivården!

I Stockholms län har 700 000 innevånare allergi och 200 000 personer astma. Astma- och Allergiregion Stockholm Gotland är mycket oroade över utvecklingen av astma- och allergivården i regionen. Våra allergiska medlemmar får inte den hjälp de behöver! 

Är du eller ditt barn en av de som drabbats av långa väntetider för att få träffa en specialist?

Nu på tisdag den 12 mars genomför vi en demonstration där vi uppmanar den styrande majoriteten i Region Stockholm: Sätt er in i konsekvenserna av vårdvalssystemet för allergologin. Än finns det tid att göra rätt!

Om det nuvarande förslaget för revidering av vårdvalet allergologi blir verklighet, så kommer ytterligare en allergimottagning att stänga, förutom Cityakutens mottagning som stänger i mars. Detta kommer att få konsekvenser för våra medlemmar, barn och vuxna med allergisjukdom. Samtidigt är den värsta pollensäsong på 45 år på väg in över landet. 

Vi vet att oron är stor för hur framtiden kommer att se ut, och vad konsekvenserna blir av ännu en nerlagd mottagning. Något måste göras för att människor med allergi i region Stockholm Gotland ska få den vård de så väl behöver.

Vi uppmanar alla som har möjlighet att ansluta till demonstrationen som sker utanför Landstingshuset, Hantverkargatan 45, i Stockholm.

  • Samling kl. 8.30.  Avslutning kl. 11.00.

Du behövs!


För frågor som rör Astma- och Allergiregion Stockholm Gotland kontakta ordförande Elisabet Olsson, telefon 070 355 38 88

För frågor gällande Astma- och Allergiförbundet kontakta förbundsordförande, Maritha Sedvallson,

telefon 070 661 54 75

För frågor gällande press och media kontakta pressekreterare Anna Järphammar, telefon 0730 88 66 22

Ämnen


Astma- och Allergiförbundet  är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm