Följ Astma- och Allergiförbundet

Ny film om att leva med eksem

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2010 12:21 CEST

Eksem är den vanligaste allergisjukdomen efter astma. Men vad är eksem? Vad är orsakerna till eksem? Hur är det att leva med eksem och vad kan man göra för att må så bra som möjligt?
Det är några av frågorna som besvaras i ett nytt studiematerial.

Filmen Eksem – vanligare än du tror är tänkt att användas som cirkelmaterial tillsammans med en handledning. Den som har eksem, är förälder till barn med eksem eller vill ha mer kunskap om eksem kan gå en studiecirkel genom ABF, Astma- och Allergiförbundet eller Handelsanställdas förbund. Filmen kan också köpas separat om man inte vill delta i en studiecirkel.

Eksem – vanligare än du tror handlar om yrkesval, samband mellan mat och eksem, behandlingsmetoder inom skolmedicinen, alternativa behandlingar och mycket mer. Vi får möta läkare och andra specialister inom vården och höra hur människor inom olika yrkesområden hanterar sitt eksem.

På tisdagen den 12 oktober kommer filmen att premiärvisas i Stockholm. Välkommen!

Tid: Tisdagen den 12 oktober kl 18.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Medverkande: Ingalill Bjöörn, förbundsordförande, Astma- och Allergiförbundet, John Haataja, enhetschef, Handelsanställdas förbund och Mihaly Matura, överläkare, Karolinska Institutet.

Studiematerialet framtaget av Astma- och Allergiförbundet, Handelsanställdas förbund och ABF.

För mer information var god kontakta Eva-Maria Dufva, ombudsman på Astma- och Allergiförbundet, telefon 08 – 506 28 208 eller 070 – 588 72 88
e-post: eva-maria.dufva@astmaoallergiforbundet.se


Fakta
Cirka 20 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har kontaktallergi. Vart femte barn har haft atopiskt eksem en längre eller kortare tid innan det når skolåldern. Barneksem kan ge försämrad livskvalitet för både barnet och familjen och kan påverka såväl nattsömn och humör som självkänsla och ekonomi.
Eksem kan påverkas av kemikalier, rengöringsmedel, stress och andra miljöfaktorer.
Läs mer på www.astmaoallergiforbundet.se