Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

PostkodLotteriet bidrar till ett samhälle tillgängligt för människor med allergiska besvär

När den anrika restaurang Tyrol på Djurgården i Stockholm slog upp portarna den 13 februari var det för att välkomna PostkodLotteriets alla förmånstagare till den årliga utdelningen. Det är Lotteriets en miljon lottköpare som möjliggör utdelningen som i år slog alla rekord.

Kvällens ciceron, PostkodLotteriets programledare Rickard Sjöberg, presenterade årets utdelning som går till 40 förmånstagare, vilket är en ökning med fem stycken sedan förra året. Glädjen var stor då Astma- och Allergiförbundets förbundsordförande Ingalill Bjöörn tog emot en check på sju miljoner kronor.

-          Det känns helt fantastiskt. Summan är högre än vi vågat hoppas på och det innebär att vi kan göra fler och större insatser i vårt arbete för ett samhälle som är tillgängligt för människor med allergiska sjukdomar, säger Ingalill Bjöörn.

En viktig del i att uppfylla visionen om ett tillgängligt samhälle är att satsa på allergiforskning. Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond kommer därför att under 2012 avsätta extra medel för att finansiera fler forskningsprojekt.

-          Vår förhoppning är att den forskning vi stödjer ska bidra till att bygga upp ett samhälle där ingen begränsas av sina allergier. Alla som vill ska kunna se den senaste biofilmen, njuta av en bit gräddtårta eller hälsa på sin mormor och morfar trots att de har katt, säger Ingalill Bjöörn.

Svenska PostkodLotteriet, som är en del av holländska Novamediakoncernen, delar årligen ut hela vinsten till ideella organisationer. Tillsammans med systerlotterierna i Holland och Storbritannien är Svenska PostkodLotteriet världens tredje största privata givare till ideell verksamhet. Listan toppas av Bill & Melinda Gates Foundation. Inklusive årets fem nya har Svenska PostkodLotteriet nu 40 förmånstagare verksamma inom olika områden.

-          Vi är stolta över att kunna bidra till det viktiga arbete som Astma- och Allergiförbundet gör. Genom våra förmånstagares arbete tar vi ett steg närmare vår vision om en bättre värld för människor, djur och miljö, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på PostkodLotteriet.

Ämnen

Taggar


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkäsnlighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm