Följ Astma- och Allergiförbundet

Pressinbjudan, Köttallergi, bakterier och smink på Allergistämman 2012

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2012 10:36 CEST

Finns det verkligen allergi mot kött? Kan bakterier och fetter minska risken för allergi? Hur kan skolorna jobba aktivt för en bättre miljö? Och hur kan vi skapa en giftfri vardag?

Kom till Allergistämman 2012 så får du svar på dessa och en mängd andra frågor om astma och allergi. I år bjuder stämman på fyra spår med fullspäckat innehåll: Vård & bemötande, Miljö & samhälle, Hälsa & livsstil samt Allergi i arbetslivet.

Lär dig mer om sunda byggprodukter för konsumenter, märkning av kosmetika, doftöverkänslighet, luften vi andas och mycket, mycket mer. Missa inte heller vår populära paneldebatt med titeln Allt du skulle vilja veta om allergi, men aldrig vågat fråga om…

På stämman möter du ett sjuttiotal föreläsare på ett trettiotal seminarier och cirka 600 deltagare från hela Sverige. Välkommen!

All information om programmet finns på www.allergistamma.org

Tid: Den 21 och 22 november 2012

Plats: Svenska Mässan i Göteborg

Ackreditering för journalister: Du behöver inte ackreditera dig för att besöka Allergistämman 2012. Visa bara upp din presslegitimation i entrén så får du ett särskilt entrékort. Kortet berättigar till inträde till alla seminarier, dock ingår inte lunch. Om du saknar presslegitimation, ta kontakt med Catharina Bergsten (se nedan), så sätter vi upp dig på listan.

Pressrum: Det finns ett pressrum med trådlöst internet i omedelbar anslutning till stämmans andra lokaler. Här kan du göra intervjuer eller ringa ostörda samtal. Obs: rummet är olåst och obevakat under stämman.

Webbdokumentation: En del av seminarierna kommer att filmas och läggas ut på www.allergistamma.org några dagar efter stämman.

Frågor? Kontakta Catharina Bergsten, pressansvarig, 070 – 608 41 97 eller catharina@bergstenmedia.se

Allergistämman riktar sig till läkare, sjuksköterskor, miljöinspektörer, personal i förskolor, skolor och skolkök, biomedicinska analytiker, journalister, studenter och andra som i sitt yrke kommer i kontakt med astma, allergi och annan överkänslighet.

 

Arrangörer: Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Vårdalstiftelsen, Västra Götalandsregionen/Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt Astma- och Allergiförbundets forskningsfond.

Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.