Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan. Omläxa i skolmiljöfrågor?

Pressmeddelande -

Pressinbjudan. Omläxa i skolmiljöfrågor?

Hur kan vi använda miljölagstiftningen för att hjälpa barn med allergi i skolan? Vilka är allergiriskerna i barnens miljö? Och hur kan vi skapa en giftfri vardag?

Kanske är det dags för beslutsfattarna att tänka om och satsa mer på förebyggande åtgärder i skolan, istället för att försöka lösa miljöproblem som kunde ha undvikits.

Ett exempel på ett spännande seminarium för dig som arbetar med skolfrågor är Anpassning av miljön i skola/förskola för barn med allergi. Det ger dels en översikt av aktuell vetenskaplig forskning, dels en presentation av goda exempel på hur inomhusmiljön kan förbättras. Vi får veta hur allergiklasser och allergiförskolor kan fungera och vi får en genomgång av det nya hjälpmedlet "digital allergirond", som kan användas för att hitta och åtgärda allergirisker i skolan och förskolan. Dessutom utlovas en lägesrapport om den utredning av astma- och allergifrågor i skolan som Socialstyrelsen gör på uppdrag av Regeringen. Seminariet äger rum på torsdagen den 22 november kl 9.45-10.45.

På Allergistämman 2012 har vi samlat Sveriges ledande experter som ger dig både bredd och djup i de komplexa allergifrågorna. Kika gärna på det detaljerade programmet på www.allergistamma.org Och hör av dig till Catharina Bergsten, pressansvarig, om du behöver hjälp att ta kontakt med enskilda föreläsare för intervjuer. Stämman invigs av socialminister Göran Hägglund. Den omfattar ett sextiotal föreläsningar och lockar cirka 600 deltagare från hela Sverige.

Tid: Den 21 och 22 november 2012

Plats: Svenska Mässan i Göteborg

Ackreditering för journalister: Du behöver inte ackreditera dig för att besöka Allergistämman 2012. Visa bara upp din presslegitimation i entrén så får du ett särskilt entrékort. Kortet berättigar till inträde till alla seminarier, dock ingår inte lunch. Om du saknar presslegitimation, ta kontakt med Catharina Bergsten (se nedan), så sätter vi upp dig på listan.

Pressrum: Det finns ett pressrum med trådlöst internet i omedelbar anslutning till stämmans lokaler. Här kan du göra intervjuer eller ringa ostörda samtal. Obs: rummet är olåst och obevakat under stämman.

Webbdokumentation: En del av seminarierna kommer att filmas och läggas ut på www.allergistamma.org några dagar efter stämman.

Frågor? Kontakta Catharina Bergsten, pressansvarig, 070 – 608 41 97 eller catharina@bergstenmedia.se

Allergistämman riktar sig till läkare, sjuksköterskor, miljöinspektörer, personal i förskolor, skolor och skolkök, biomedicinska analytiker, journalister, studenter och andra som i sitt yrke kommer i kontakt med astma, allergi och annan överkänslighet.

 

Arrangörer: Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Vårdalstiftelsen, Västra Götalandsregionen/Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt Astma- och Allergiförbundets forskningsfond.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Relaterat material

Relaterade nyheter

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm