Gå direkt till innehåll
Stort behov av allergikonsulenter i Göteborg

Pressmeddelande -

Stort behov av allergikonsulenter i Göteborg

Astma- och Allergiföreningen i Göteborg har i veckan skrivit till ansvariga politiker i Västra Götalandsregionen om behovet av allergikonsulenter i Göteborg. Läkardiagnostiserad astma bland barn har ökat i Västra Götaland, från sex till åtta procent mellan 2003 - 2011 enligt rapporten Barns miljö och hälsa i Västra Götaland 2013. En oroande utveckling.

Föreningen vill att minst en allergikonsulenttjänst ska inrättas i Göteborg. Allergisjukdomar är komplexa sjukdomar som kräver stora anpassningar av omgivningen och påverkar det dagliga livet. För de familjer som har svårt allergiska barn påverkas hela livssituationen. Ett stort problem för dessa familjer är att få förståelse från omgivningen. Många föräldrar får kämpa hårt för att det ska fungera på förskolan, i skolan och på fritiden. Allergikonsulenten gör stor skillnad och fungerar som en länk mellan familjen och förskolan/skolan.

För mer information, hör gärna av er till:

Dennis Bokedal, Astma- och Allergiföreningen i Göteborg, 0767-956441, 031-149010.

Eva-Maria Dufva, pressekreterare, Astma- och Allergiförbundet, 070- 588 72 88

Ämnen


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Relaterat material

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm