Gå direkt till innehåll
Viktigt poängtera att läkare ställer diagnos

Pressmeddelande -

Viktigt poängtera att läkare ställer diagnos

Efter den stora uppmärksamhet som Apotekets självtester fått vill Astma- och Allergiförbundet kort kommentera förbundets syn på testerna.

- Det är viktigt att poängtera att det är läkare som ställer diagnos. Testerna som finns i handeln är just en test och har man symptom är vår rekommendation alltid att man kontaktar sjukvården, säger Ingalill Bjöörn, förbundsordförande för Astma- och Allergiförbundet. 

 - Vår rekommendation är även att noggrant läsa produktens bipacksedel. Ger testet positivt resultat ska man heller inte lägga om sina kostvanor utan snarast kontakta sjukvården för att få råd och hjälp, säger Ingalill Bjöörn.

För mer information kontakta:

Ingalill Bjöörn, förbundsordförande

070-6044699

Stefan Berg, presskontakt

072-5754633

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Astma- och Allergiförbundet vill öka kunskapen hos andra om hur det är att ha ett osynligt handikapp som astma, allergi och annan överkänslighet. Vi vill därigenom bidra till att attityderna förändras hos omgivningen. Planerare, beslutsfattare och producenter måste ta ett större ansvar för den ökande utvecklingen av allergier. Vi har föreningar runt om i hela landet.

Presskontakt

Elin Sundin

Elin Sundin

Presskontakt Pressekreterare 0704741180
Helena Färnsten

Helena Färnsten

Presskontakt Kommunikations- och marknadschef Opinionsbildning 070-345 56 51

Relaterat material

Följ oss! Vi verkar för ett friskare och tryggare liv för barn och vuxna med astma, allergi eller annan överkänslighet.

Astma- och Allergiförbundet är en medlemsorganisation som jobbar för friskare och tryggare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet. Vi har lokala föreningar runt om i hela landet.

Astma- och Allergiförbundet
Rosenlundsgatan 52
118 63 Stockholm