Ny forskning: Okontrollerad astma ökar risken för svår covid-19

Nyheter   •   Maj 05, 2021 09:41 CEST

Kan en del människor med astma ha ökad risk för svår sjukdom eller död till följd av covid-19? Det har forskare tittat på i en stor studie där patienter i det nationella luftvägsregistret följts under pandemin. Idag, på internationella astmadagen, berättar de om sina preliminära resultat på en nationell lungkongress.

Statligt stöd för upprustning av skollokaler hotas

Nyheter   •   Dec 08, 2015 10:36 CET

Regeringens förslag till en ändringsbudget kan göra att det statliga stödet för upprustning av skollokaler, skolmiljarden, uteblir. Därför har Astma- och Allergiförbundet tagit initiativ till ett upprop för att bevara det statliga stödet för upprustning av skollokaler.

En bra skolmiljö är en tillgång - inte en kostnad

Nyheter   •   Maj 16, 2014 14:44 CEST

I helgen samlas Astma- och Allergiförbundet till föreningskonferens, ett avstamp inför valet 2014. Förbundet vill införa ett statligt stöd för att rusta upp skollokaler, en klassrumspeng. Elevernas hälsa och skolresultat påverkas negativt av brister i skolans fysiska arbetsmiljö. En klassrumspeng gör det möjligt för kommunerna att komma igång med renovering av skolor med dålig inomhusmiljö.

Nu drar vi!

Nyheter   •   Mar 28, 2014 13:29 CET

Solen skiner, bilarna är fullpackade, alla goodiebags är välfyllda, deltagarna har fått den sista informationen och helgens program. Nu börjar Astma- och Allergiföreningen i Luleå sitt familjeläger i Kåbdalis!

Nya pluggannonser, Astma- och Allergiförbundet

Nyheter   •   Jan 08, 2014 16:41 CET

Ni är varmt välkomna att använda bifogade pluggannonser till förmån för Barnallergifonden. Fonden delar årligen ut ekonomiskt stöd till barn som har allergiska sjukdomar.

Den ohälsosamma skolan - dags att införa en klassrumspeng

Nyheter   •   Okt 30, 2013 10:17 CET

Mögel, fukt och dålig luft - hur hälsosam är egentligen den svenska skolan? Sveriges Radios Kaliber och Skolministeriet har tittat på hur det står till med inomhusmiljön på svenska skolor. Marie-Louise Luther, ombudsman på Astma- och Allergiförbundet talar om vad som går att göra. För det finns sätt att upptäcka och förebygga problemen - åtgärder som skolorna själva kan vidta innan det är försent.

Glutenfria recept samlas på ny webbplats

Nyheter   •   Dec 12, 2012 14:12 CET

För den som är glutenintolerant är det inte alltid så lätt att hitta bra recept på god mat som man kan laga. Det vill två driftiga gymnasieelever i Strängnäs ändra på. Mer om detta kan du läsa i nya numret av www.matnyttig.se

Svårt med öl för glutenintoleranta

Nyheter   •   Sep 12, 2012 09:55 CEST

Astma- och Allergiförbundet ger ut en webbtidning som handlar om mat och allergi, den heter matnyttig.se. I detta nummer kan du bland annat läsa om öl och glutenintolerans.

Välkomna till Allergistämma 2012

Nyheter   •   Aug 07, 2012 16:32 CEST

Astma- och Allergiförbundet arrangerar Allergistämma 2012 den 21 -22 november i Göteborg. Medarrangörer är Vårdalstiftelsen, Sahlgrenska samt Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond

Nej tack till Statoils fuldiesel