Ny forskning: Okontrollerad astma ökar risken för svår covid-19

Nyheter   •   Maj 05, 2021 09:41 CEST

Kan en del människor med astma ha ökad risk för svår sjukdom eller död till följd av covid-19? Det har forskare tittat på i en stor studie där patienter i det nationella luftvägsregistret följts under pandemin. Idag, på internationella astmadagen, berättar de om sina preliminära resultat på en nationell lungkongress.

Statligt stöd för upprustning av skollokaler hotas

Nyheter   •   Dec 08, 2015 10:36 CET

Regeringens förslag till en ändringsbudget kan göra att det statliga stödet för upprustning av skollokaler, skolmiljarden, uteblir. Därför har Astma- och Allergiförbundet tagit initiativ till ett upprop för att bevara det statliga stödet för upprustning av skollokaler.

En bra skolmiljö är en tillgång - inte en kostnad

Nyheter   •   Maj 16, 2014 14:44 CEST

I helgen samlas Astma- och Allergiförbundet till föreningskonferens, ett avstamp inför valet 2014. Förbundet vill införa ett statligt stöd för att rusta upp skollokaler, en klassrumspeng. Elevernas hälsa och skolresultat påverkas negativt av brister i skolans fysiska arbetsmiljö. En klassrumspeng gör det möjligt för kommunerna att komma igång med renovering av skolor med dålig inomhusmiljö.

Nya pluggannonser, Astma- och Allergiförbundet

Nyheter   •   Jan 08, 2014 16:41 CET

Ni är varmt välkomna att använda bifogade pluggannonser till förmån för Barnallergifonden. Fonden delar årligen ut ekonomiskt stöd till barn som har allergiska sjukdomar.

Den ohälsosamma skolan - dags att införa en klassrumspeng

Nyheter   •   Okt 30, 2013 10:17 CET

Mögel, fukt och dålig luft - hur hälsosam är egentligen den svenska skolan? Sveriges Radios Kaliber och Skolministeriet har tittat på hur det står till med inomhusmiljön på svenska skolor. Marie-Louise Luther, ombudsman på Astma- och Allergiförbundet talar om vad som går att göra. För det finns sätt att upptäcka och förebygga problemen - åtgärder som skolorna själva kan vidta innan det är försent.

Välkomna till Allergistämma 2012

Nyheter   •   Aug 07, 2012 16:32 CEST

Astma- och Allergiförbundet arrangerar Allergistämma 2012 den 21 -22 november i Göteborg. Medarrangörer är Vårdalstiftelsen, Sahlgrenska samt Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond

Nej tack till Statoils fuldiesel

Nyheter   •   Jul 11, 2012 21:32 CEST

Statoil lanserar nu Europadiesel med påstådda miljöfördelar jämfört med svensk Miljöklass 1-diesel. Effekten är den motsatta, anser Jakob Lagercrantz, ordförande på Gröna Bilister Svante Axelsson, Generalsekreterare på Naturskyddsföreningen och Ingalill Bjöörn, Astma och Allergiförbundet

Restauranger ska informera om alla ingredienser i den mat som serveras

Nyheter   •   Jul 10, 2012 13:04 CEST

Sverige kommer tolka EU:s nya förordning om livsmedelsinformation till konsumenter så att restauranger ska förpliktigas att informera om alla ingredienser i den mat som serveras. Detta besked har Livsmedelsverkets Generaldirektör Inger Andersson lämnat på ett seminarie i Almedalen.

Astma- och Allergiförbundet har skickat in synpunkter till Boverket

Nyheter   •   Maj 14, 2012 16:04 CEST

Astma- och Allergiförbundet har lämnat synpunkter på anpassning av BBR till Byggproduktförordningen, Boverkets föreskrifter om ändring i verkets byggregler (2011:6) – föreskrifter och allmänna råd